3 actieve werkvormen

Eline's werkvormen

     Eerste actieve werkvorm

Als eerste actieve werkvorm heb ik een 'hoekenwerk'. Mijn doel was dat de leerlingen op verschillende manieren werden in contact gebracht met de herfst. Zo had ik verschillende hoeken onder andere: de Taalhoek, de Zintuigenhoek, de Tekenhoek, de Stempelhoek, de Leeshoek en de Spelhoek. Zo kwamen de leerlingen in contact met de bladeren, waar de nerven inzitten. De nerven komen door als je een blaadje er op legt en er met wasco's overgaat. Ook stempelen met de herfstkleuren om een boom te maken, de benamingen van bomen en dieren uit deze periode, een leestekst over de herfst, voelen in een voelzakje welke herfstvrucht er inzit, voelen in de zintuigendoos maar er ook in ruiken en zien.
 

    Tweede actieve werkvorm

Als tweede actieve werkvorm heb ik een 'onderwijsleergesprek'. De leerlingen moesten in hun werkboek kijken naar de prenten. Daarna vroeg ik enkele vragen over de prenten. Het was de bedoeling dat de leerlingen eerst zelf keken, nadachten en dan uiteindelijk samen met mij tot de conclusie kwamen dat het eigenlijk over feesten ging.
 
 
 

    Derde actieve werkvorm

Als derde actieve werkvorm heb ik een 'klasgesprek'. Ik heb een klasgesprek gedaan met mijn leerlingen rond mijn themahoek van de herfst. Dit was niet lang, maar het was vooral de bedoeling dat de leerlingen zagen wat er allemaal instond. Mijn doel was dat de leerlingen wisten wat er allemaal is in de herfst, wat er hieraan speciaal opvalt en of er gelijkenissen waren met hun uitstap naar de Kalmthoutse Heide, door te kijken naar de themahoek.